Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007

Υπέρ πίστεως

Πάνω που οι πυρκαγιές μας είχαν ροδίσει από τη μια πλευρά και ήμασταν έτοιμοι να γυρίσουμε από την άλλη, άρχισε ξαφνικά να βρέχει λεφτά. Επιχορηγήσεις στις μικρές επιχειρήσεις, τώρα στα τελειώματα τις θυμήθηκαν, αυξήσεις στις αμοιβές των στρατιωτικών, πεινάνε οι κακόμοιροι, καθώς και μαζικές προσλήψεις αγροφυλάκων που όμως δεν έχουν καν στολή να φορέσουν, ενώ θα περιπολούν με τα δικά τους Ι.Χ. Και επειδή ο όρος ‘αγροφυλακή’ είναι κάπως ξεπερασμένος, χρησιμοποιείται ο πιο επίκαιρος όρος ‘οικολογική αστυνομία’. Μπάτσοι φτιαγμένοι από οικολογικά υλικά λοιπόν, μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν αλλού στο εγγύς μέλλον, λόγου χάρη στις νομαρχίες, στους δήμους, στα υπουργεία και σε άλλους δημόσιους φορείς. Πραγματικά δεν θα επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον, ακόμα και τις στολές τους θα τις ράψουν μόνοι τους. Μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να το προστατέψουν κιόλας, καθότι είναι εντελώς ανεκπαίδευτοι.
Ωστόσο αρκετό χρήμα έπεσε εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Ενόψει εκλογών και με συνοπτικές διαδικασίες, η κυβέρνηση επιχορήγησε την ‘Εκκλησία της Ελλάδος Α.Ε’ με τριάντα εκατομμύρια ευρώ και κάτι ψιλά. Θα χρησιμοποιηθούν λένε, για διάφορες αγαθοεργίες προς τους πιστούς. Όσοι δεν πιστεύουν ας πρόσεχαν. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση δίνει λεφτά στην Εκκλησία η οποία με τη σειρά της θα τα δώσει σε εμάς. Θα μπορούσαν οι ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών να μας τα δώσουν απευθείας, δεν θα λέγαμε όχι. Τώρα όμως θα πρέπει να υποχρεωθούμε στον παπά της ενορίας, να εκκλησιαζόμαστε κάθε Κυριακή και ό,τι ψίχουλο πάρουμε να το επιστρέφουμε στους περιφερόμενους δίσκους και στα παγκάρια με τα κεριά.
Μεταξύ μας, μάλλον αυτά τα τριάντα εκατομμύρια αποτελούν συνέχεια και επιβεβαίωση των καλών σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος και της ηγεσίας της Εκκλησίας. Μια από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ήταν η κατάργηση της φορολογίας μεταβίβασης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία. Προφανώς οι θεσπισμένες φοροαπαλλαγές δεν είναι αρκετές, πρέπει να πέφτει και λίγο ρευστό μιας και τα έξοδα τρέχουν.
Να σημειωθεί πως αυτά τα χρήματα προέρχονται από το Δ’ ΚΠΣ. Από την Ευρώπη δηλαδή, τη σκοτεινή και σιωνιστική Δύση που λες και δεν της έφταναν οι ταυτότητες χωρίς θρήσκευμα, προσπαθεί, όπως κατά καιρούς διατυμπανίζει ο Αρχιεπίσκοπος, να διαβρώσει τη συνείδησή μας, την πίστη μας και την ιστορία μας, προσπαθώντας να προωθήσει τη ‘νέα τάξη πραγμάτων’. Όταν όμως πρόκειται για λεφτά κανείς δεν αντιστέκεται. Όλοι ποζάρουν χαμογελώντας για μια φωτογραφία.
Πάντως, τέτοιες φοροαπαλλαγές και ενέσεις ρευστού προς την Εκκλησία είναι αν μη τι άλλο προκλητικές, ειδικά σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βιώνουν καθημερινά την ακρίβεια και την αβεβαιότητα. Είναι τουλάχιστον άδικο η Εκκλησία να τυγχάνει τέτοιας προνομιακής μεταχείρισης όταν το ποίμνιο στενάζει οικονομικά. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να δίνει από το υστέρημά του υπέρ του ναού της ενορίας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να είμαστε πιο σφιχτοχέρηδες όταν αντικρίζουμε δίσκους να περιφέρονται εντός του ναού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Ο ήχος και μόνο των κερμάτων που κουδουνίζουν, αποσπά την προσοχή από του ευαγγελίου το ανάγνωσμα…

2 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε πειρατή! Ωραίο το blog σου, και έξυπνο! Καλή συνέχεια!

    ΥΓ Για να δούμε, θα καταλάβεις ποιος είμαι;;

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε ράντσερ, εσένα δεν θα καταλάβαινα; Thanx για τα καλά σου λόγια, spread the message κι ελπίζω, πάνω απ' όλα, να είναι ειλικρινής η μίνι κριτική που διατύπωσες, αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή