Σάββατο, 15 Μαρτίου 2008

Όχι, όχι, όχι.

Χαίρετε, πάει κάμποσος καιρός... Προβληματισμένος έφυγε ο αγαπητός μου κ. Τσίπρας από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν πιστεύει πως τα δυο κόμματα της κεντροαριστεράς μπορούν να συνεργαστούν προκειμένου να φύγει μια ανεπιθύμητη, επικαλούμενη μια επίφαση πλειοψηφίας, δεξιά κυβέρνηση. Προβληματισμένος και ο κ. Αλαβάνος που τον έβγαλε στο κλαρί (της πολιτικής). Προβληματισμένοι και στο ΠΑΣΟΚ, που δεν ξέρουν τι άλλο πια να κάνουν για να πείσουν τους 10 βουλευτάδες του ΣΥΡΙΖΑ να κάτσουν και να συζητήσουν για το αναθεματισμένο νέο μοντέλο πολιτικής.
Κι εμείς; Προβληματισμένοι κι εμείς. Βλέπετε, τυχαίνει να είμαστε στο 45% του ελληνικού λαού που επιθυμεί να δει μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η ΝΔ δεν είχε τέτοιο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές. Κάποιοι όμως, επιμένουν να το αγνοούν. Μάλλον επειδή βλέπουν τα δικά τους ποσοστά να ανεβαίνουν και είναι περίεργοι να δουν που θα φτάσουν, αν και κατ' επανάληψη δηλώνουν πως δεν θέλουν να κυβερνήσουν (!!!). Στην πολιτική όμως δεν μπαίνουμε από περιέργεια, αλλά από όρεξη για δουλειά. Και παρά τα σημεία των καιρών, απαιτείται πρώτα απ' όλα ειλικρίνεια και ξεκάθαρες προθέσεις. Πόσο μικροκομματική αντίληψη, σκοπιμότητα και ψηφοθηρία επομένως κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν όταν λένε πως θέλουν πρώτα να δουν καταμετρημένα τα ποσοστά τους στις επόμενες εκλογές και μετά να γίνουν οι συζητήσεις περί κυβερνητικών (φτου, κακά) συμμαχιών. Πάει και η διατύπωση προγράμματος, πάει και η αναζήτηση ιδεών. Ας είναι. Με τα φώτα κλειστά και τα σκουπίδια στοιβαγμένα, ίσως ο λαός ξυπνήσει και δει. Παράδοξο; Hello, this is Greece.
Αφου λοιπόν ο κ. Τσίπρας δηλώνει πως η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι ανεπιθύμητη και επιμένει να κάνει ανοίγματα προς το ΚΚΕ αγνοώντας το 45% των πολιτών που έχει αντίθετη άποψη, τουλάχιστον έτσι όπως εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις που τόσο πολύ του αρέσουν (όπως και στον πρωθυπουργό), θα είχε τρομερό ενδιαφέρον μια εταιρεία (φτου, κακά πάλι) δημοσκοπήσεων να ρωτήσει τους πολίτες κατά πόσο θα εμπιστεύονταν μια κυβέρνηση συνεργασίας αποτελούμενη απο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΚΕ-μλ, ΟΑΚΚΕ, Οικολόγους και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχούλα σας, αρκεί να μην είναι ΠΑΣΟΚ. Αφού λοιπόν στόχος είναι η ανατροπή του κατεστημένου, ας τους ρωτήσουμε. Τουλάχιστον ο κοσμάκης που θα απαντήσει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, θα είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος. Όλους τους υπόλοιπους, έχουμε αρχίσει να τους βαριόμαστε. Από τώρα; Ω, ναι. Βλέπετε, προς στιγμήν παρά λίγο να μασήσουμε το άνοστο φαγητό της ανανέωσης στην πολιτική λόγω των εξελίξεων στο στενό, μα κρίσιμο πανάθεμά τον, χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως, η ανανέωση ήταν απλά ηλικιακή. Ο κ. Αλαβάνος ξυρίστηκε και τα μαλλιά του μαυρίσαν ξανά. Το ξαναζεσταμένο φαγητό σερβίρεται ως φρέσκο. Γιατί τι διαφορετικό μας είπε ο κ. Τσίπρας που δεν μας το είχε πει ο κ. Αλαβάνος; Τίποτα. Λάθος; Για να σκεφτούμε. Ίδιος δρόμος, ίδια λόγια, ίδια τακτική. Μόνο η φάτσα άλλαξε. Επομένως κ. Παπανδρέου παραδειγματιστείτε κι εσείς. Αν θέλετε να ανανεωθείτε στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, μη σπάτε το κεφάλι σας, είναι απλή η λύση: Ξυρίστε το μουστάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου