Τρίτη, 6 Μαΐου 2008

Διπλωμάτες τσοπαναραίοι

Το θέμα σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ έχει πολλές προεκτάσεις και κάποια στιγμή πρέπει ως λαός να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε, να κοιτάξουμε το πρόβλημα με ωριμότητα και κυρίως, να αναλογιστούμε τις δικές μας πράξεις προτού αρνηθούμε στους Σκοπιανούς το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.
Γιατί τι διαφορά μπορεί να έχουν το χόρτο και το τριφύλλι στα βοσκοτόπια της πΓΔΜ από αυτά στα βοσκοτόπια της Μακεδονίας (μας) λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα; Σχεδόν καμιά, επομένως και τα αμνοερίφια που εκτρέφονται ίδια είναι. Είναι κοινό μυστικό προφανώς μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών τσοπαναραίων, αλλιώς δε μπορεί, κάποιο διάβημα θα είχαν κάνει οι σκοπιανές αρχές όταν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τα σκοπιανά αρνάκια και κατσικάκια βαφτίζονται ελληνικά από τους Έλληνες χασάπηδες που χτυπούν υψηλότερες τιμές.
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Λένε οι τσοπάνηδες στην πΓΔΜ: "Δεν θα διαμαρτυρόμαστε που βαφτίζετε τα αρνιά μας ελληνικά, αλλά κι εσείς δεν θα διαμαρτυρηθείτε που θα βαφτιστούμε κι εμείς Μακεδόνες και θα πρέπει να αλλάξετε το όνομα του Μακεδονικού χαλβά". Τσοπανοδιπλωματία και λόγια σταράτα. Τα αρνιά τους για το χαλβά μας. Μακεδόνες κι αυτοί για να ικανοποιούμε τον ουρανίσκο μας με την εντύπωση πως τρώμε ντόπια κρέατα και πως είναι νοστιμότερα από τα εισαγωγής.
Τελικά, τα πάντα στην διπλωματία είναι θέμα διορατικότητας και επιμέλειας. Να βλέπεις μπροστά και να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Κάπως έτσι σκέφτηκαν και στον ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσαν να αναγνωρίσουν τους γείτονες ως Μακεδόνες. Γιατί αν ξεμείνει το εργατικό κίνημα χωρίς "ντόπια" αρνιά, θα μείνουν άνεργοι οι τσοπάνηδες και οι χασάπηδες της Αριστεράς. Βέβαια το θέμα δεν έχει πάρει ακόμα τη δημοσιότητα που του αρμόζει. Κυρίως γιατί μπροστά από τις κάμερες το δίδυμο Αλαβάνου - Τσίπρα συνεχίζει το χα(λ)βά του: "Θέλουμε μια ονομασία σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό, που να σέβεται τους κανόνες διεθνούς δικαίου και την ιστορία των δύο χωρών" και μπλα μπλα μπλα τσαπρρρρρ ζαγάρ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου