Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Stay away from the cops
Τώρα που όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας θα μαζευτούν στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, είναι ευκαιρία για τους αντιεξουσιαστές, αντί να πάνε κι αυτοί εκεί και να φάνε ξύλο και δακρυγόνα, να μείνουν στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις και να τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο ανενόχλητοι.
Άλλωστε δεν χρειάζεται να πάνε οι ταραξίες για να γίνουν επεισόδια. Με την οικονομική κρίση που μας δέρνει, οι άνεργοι, οι συμβασιούχοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες θα τα κάνουν τρεις φορές χειρότερα από ένα τσούρμο δεκαπεντάχρονων κουκουλοφόρων.
Πάντως καλό είναι οι αστυνομικοί να μην πετάξουν δακρυγόνα και οι διαδηλωτές να μην βάλουν φωτιές σε κάδους. Με την ασυνενοησία που υπάρχει μεταξύ των αρχών, είναι πολύ πιθανό να μαζευτούν όλα τα καναντέρ και τα ελικόπτερα πάνω από τη Θεσσαλονίκη και να ρίχνουν νερό στους δρόμους, αφήνοντας τις πυρκαγιές στην υπόλοιπη Ελλάδα να καίνε ανενόχλητες.
Επίσης φαίνεται πως υπάρχει ολόκληρος κυβερνητικός σχεδιασμός για την αποφυγή των επεισοδίων κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Μετά την αύξηση των εισιτηρίων στα τρένα, η κυβέρνηση εξώθησε τους αγρότες να στήσουν ξανά μπλόκα στα Τέμπη, κι επομένως ελπίζει πως η συμμετοχή στις διαδηλώσεις θα είναι περιορισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου