Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Αυτή η χώρα είναι του ΚωσταλέξιΠερίπου 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο πόδι για να περιφρουρήσουν τις διαδηλώσεις για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα οι αστυνομικοί να είναι περισσότεροι από τους διαδηλωτές, οπότε αν κάποιος τουρίστας δεί όλο αυτό το σκηνικό δεν θα καταλάβει ότι πολίτες κάνουν πορεία κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά θα νομίσει ότι το σωματείο αστυνομικών διαδηλώνει και από το σημείο έτυχε απλώς να περνάνε μερικοί απλοί πολίτες.
Επομένως, ίσως είναι μια ευκαιρία που οι αστυνομικοί δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτη και να διαδηλώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους - τους χαμηλούς μισθούς, την κοινωνική απαξίωση, τα ωράρια και την επαναφορά του μέτρου φύλαξης των VIP που κατάργησε η νέα κυβέρνηση των πράσινων αντιεξουσιαστών.
Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό. Αν είχαμε τόσα κρούσματα αστυνομικής βίας στο παρελθόν, φανταστείτε πόσα περισσότερα θα έχουμε τώρα που οι αστυνομικοί δεν φυλάνε πλέον το κυλικείο της Βουλής και τις χήρες πρώην πρωθυπουργών, αλλά κυκλοφορούν κι οπλοφορούν έχοντας βγει στα στενά για περιπολίες - κι όποιον πάρει ο Χάρος...
Σκεφτείτε πόσο απότομη ήταν η αλλαγή περιβάλλοντος για έναν αστυνομικό που επί 15 χρόνια φυλούσε τις γαρδένιες στον κήπο της Μαρίκας Μητσοτάκη ή συνόδευε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο σουπερμάρκετ, να πρέπει τώρα να κάνει περιπολίες στα Εξάρχεια και στην Ομόνοια. Θα βλέπει τους μαθητές και τους φοιτητές σαν βολιβιανούς αντάρτες που ετοιμάζονται για το μεγάλο ρεσάλτο.
Πάντως όλες αυτές τις μέρες ακούγαμε ότι θα έρθουν μέσω Πάτρας αντιεξουσιαστές από ολόκληρη την Ευρώπη και μαζί με τα δικά μας αλάνια δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Τελικά τίποτα δεν έγινε και το όλο θέμα πάει να λάβει τέλος με συνοπτικές διαδικασίες. Τα πιθανά συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτήν την εξέλιξη είναι δύο: Είτε οι ευρωπαίοι αντιεξουσιαστές είναι και αυτοί φλώροι όπως οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, είτε κατάλαβαν μόλις πάτησαν το πόδι τους εδώ ότι η Ελλάδα είναι ήδη ένα διαλυμένο μπουρδέλο και δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, οπότε και άραξαν για καφέ στο Θησείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου