Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς σάλιο Στρατηγέ μου!

Τέλος στα μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις, μετά από απόφαση του υπουργού Άμυνας. Είναι φανερό πως η απόφαση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο περικοπής δαπανών στο Δημόσιο.
Πλέον, πέρα από τις συντάξεις, δεν υπάρχει σάλιο ούτε για τα καύσιμα. Κάπως έτσι εξηγείται και η αντικατάσταση των υπουργικών λιμουζίνων με μικρού κυβισμού αυτοκίνητα - αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο καιρό οι υπουργοί θα πηγαίνουν στη Βουλή με ωτοστόπ.
Πάντως όπως και να το κάνουμε τα μηχανοκίνητα τμήματα προσέδιδαν μια αίγλη στις παρελάσεις. Για το λόγο αυτό υπάρχει η σκέψη να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μη χαθεί το στοιχείο αυτό από τους εορτασμούς των εθνικών επετείων.
Για παράδειγμα αντί για τεθωρακισμένα, πλέον θα βλέπουμε τους φαντάρους δικάβαλο και τρικάβαλο πάνω σε ποδήλατα κρατώντας φυσοκάλαμα και σφεντόνες.
Αντί για τους σχηματισμούς μαχητικών αεροσκαφών, οι πιλότοι θα κάνουν κανονικά παρέλαση πετώντας σαϊτες και κρατώντας χαρταετούς - το συγκεκριμένο μέτρο έτυχε θετικότατης υποδοχής από την υπουργό Περιβάλλοντος η οποία τόνισε ότι έτσι θα καταπολεμηθεί περαιτέρω η ηχορύπανση.
Τέλος, την παρέλαση θα κλείνουν οι στρατηγοί καβάλα σε μουλάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου