Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Leave from Greece για να τη βρεις

Δύο από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση είναι το φορολογικό και το μεταναστευτικό. Στο φορολογικό πάνω-κάτω όλοι συμφωνούν: είναι καιρός να πληρώσουν και οι υπόλοιποι εκτός από τους μισθωτούς.
Στο μεταναστευτικό όμως οι απόψεις είναι πολλές: άλλοι θέλουν να γίνουν έλληνες πολίτες όλοι οι μετανάστες, άλλοι μόνο τα παιδιά τους, άλλοι μόνο οι νόμιμοι, άλλοι μόνο τα παιδιά των νόμιμων και πάει λέγοντας.
Σαν εντύπωση πάντως αυτό που μένει είναι πως η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει αθρόες ελληνοποιήσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι (από υποδειγματική κοινωνία που είναι σήμερα) και πως εκατομμύρια ταλαίπωρων μεταναστών θα ξεκινούν από κάθε γωνία της γης για να έρθουν να γεννοβολήσουν στη χώρα μας προκειμένου να ζήσουν κι αυτοί το νεοελληνικό όνειρο...
Αν όμως κανείς συνδυάσει τα δύο θέματα, φόρους και ελληνοποιήσεις, θα δει αμέσως το διαβολικό σχέδιο της κυβέρνησης να ξετυλίγεται μπροστά του. Η κυβέρνηση θα δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες, μόνο που τώρα πια ως έλληνες πολίτες και αυτοί θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τους νέους φόρους της κυβέρνησης και να ξεκινήσουν τα πάρε-δώσε με την ελληνική γραφειοκρατία.
Το λογικότερο είναι να μην αντέξουν να πληρώνουν τους νέους φόρους για πολύ και να σηκωθούν να φύγουν για κάποια άλλη χώρα ή ακόμα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετανιωμένοι που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Εμάς όμως σκασίλα μας - και το φορολογικό θα έχουμε λύσει και το μεταναστευτικό - η ελληνική κοινωνία θα καθαρίσει, τις σημαίες στις παρελάσεις θα σηκώνουν μόνο τα περήφανα ελληνόπουλα και οι συνταξιούχοι θα ξαναπιούν τούρκικο καφέ στην Ομόνοια.
Βέβαια υπάρχει πιθανότητα μαζί με τους αλλοδαπούς να μεταναστεύσουμε κι εμείς, οπότε η Ελλάδα θα ερημώσει - αλλά μάλλον αυτό καλό θα της κάνει...

1 σχόλιο: