Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Αλβανός τουρίστας; Μακάρι!!!


Κάποτε μας ενοχλούσε το γεγονός πως Αυστραλοί και Βρετανοί αμφισβητούσαν το κατά πόσο είμαστε ικανοί να παραδώσουμε εγκαίρως τα ολυμπιακά έργα και να διοργανώσουμε τους Αγώνες.
Όταν ζούσε και βασίλευε η 17 Νοέμβρη, πολλές ανεπτυγμένες χώρες εξέδιδαν ταξιδιωτικές οδηγίες προειδοποιώντας τους τουρίστες για τους κινδύνους σχετικά με την εγχώρια τρομοκρατία.
Χτες η Βρετανία απαγόρευσε όλες τις αεροπορικές πτήσεις προς την Ελλάδα μέχρις ότου σταματήσουν οι αναταραχες.
Κι όμως η κατρακύλα του νεοέλληνα δεν έχει φτάσει στον πάτο: Μετά τα χτεσινά επεισόδια η βουλγαρική κυβέρνηση εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, συμβουλεύοντας τους Βούλγαρους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα...
Επομένως από τη στιγμή που η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρη (κατά τον Einstein) και με την υπόθεση ότι στην Ελλάδα κατοικούν άνθρωποι και όχι ζώα (αν κι έχω τις αμφιβολίες μου...), δεν θα εκπλαγώ αν δω ανάλογες ταξιδιωτικές οδηγίες από τις κυβερνήσεις της Αλβανίας, των Σκοπίων, του Τατζικιστάν, της Ταζμανίας και της Ουγκάντας. Μάλιστα δεν αποκλείω οι κυβερνήσεις του Πακιστάν, της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και του Ιράν να καλέσουν πίσω όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Ίσως τελικά να πρόκειται και για οργανωμένο σχέδιο: αν οι κυβερνήσεις όλων των χωρών που εμείς θεωρούμε κατώτερες της Ελλάδας εκδόσουν ταξιδιωτικές οδηγίες εναντίον μας, τότε θα λύσουμε μια και καλή το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Το επόμενο στάδιο δεν είναι ποιά ακόμα υποανάπτυκτη χώρα θα προτρέπει τους κατοίκους της να μην επισκέπτονται την Ελλάδα. Πάτο θα πιάσουμε όταν οι διάφορες χώρες αρχίσουν να απαγορεύουν στους Έλληνες να πηγαίνουν στο εξωτερικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου