Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Ξένιος Ζευς
Μέρα με τη μέρα η Πολιτεία φροντίζει να απαντά σε όλους εκείνους που φωνάζουν για τις δήθεν ρατσιστικές και ξενοφοβικές τάσεις της ελληνικής κοινωνίας. Όλες αυτές τις μέρες με την κατάληψη στη Νομική, νομίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με την αρχή μιας κοινωνικής έκρηξης, μόνο που στην πραγματικότητα ήμασταν παρατηρητές ενός καλά σχεδιασμένου πιλοτικού προγράμματος υποδοχής και φιλοξενίας των λαθρομεταναστών.

Οι 300 λαθρομετανάστες λοιπόν, αφού έκαναν μια μίνι κρουαζιέρα στο Αιγαίο, παρακολούθησαν ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα σπουδών στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με κορυφαίους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής της χώρας (όπως ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Δρίτσας), ενώ για τις επόμενες 2 εβδομάδες θα φιλοξενηθούν (με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το Κράτος) στο μέγαρο Υπατία, το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Νικολούδη, έχει θέα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και είναι ένα από τα ελάχιστα δείγματα της γαλλικής neo-baroque στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με κύκλους των Υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας, είχε απόλυτα ικανοποιητικά αποτελέσματα και σύντομα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Έτσι λοιπόν, οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται ή επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα, θα παρακολουθούν ορισμένα μαθήματα σε κάποιο τμήμα Πανεπιστημίου της αρεσκείας τους προκειμένου να λάβουν μια γεύση από την ελληνική παιδεία και στη συνέχεια θα φιλοξενούνται σε κάποιο μέγαρο ή πολυτελές ξενοδοχείο προκειμένου να μην γυρνάνε στους δρόμους. Το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι στον Προϋπολογισμό για τη διαμονή και το πρωινό γεύμα των λαθρομεταναστών - η συγκεκριμένη πρόταση βρήκε κάθετα αντίθετους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν σε μια ευρωπαϊκή χώρα και εν έτει 2011, το Κράτος να μην επιδοτεί μεσημεριανό γεύμα, δείπνο καθώς επίσης spa και άλλες recreational δραστηριότητες. Πάντως ύστερα από παρέμβαση του Πρωθυπουργού από το Νταβός, το συγκεκριμένο ζήτημα των έξτρα παροχών θα τεθεί σε διαβούλευση με τους αρμόδιους κοινωνικούς εταίρους.
Τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόγραμμα φιλοξενίας θα επεκταθεί και στα ξενοδοχεία των νησιών, ώστε να ανέβει λίγο η πληρότητα των ξενοδοχείων που είχε υποχωρήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Με αυτόν τον τρόπο οι λαθρομετανάστες δεν θα αισθάνονται μειονεκτικά για το γεγονός ότι δεν έχουν ρούχα να φορέσουν, αφού πλέον θα μπορούν άνετα να κάνουν γυμνισμό στις παραλίες της Μυκόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου