Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο...

Μετά την απαράδεκτη προσπάθεια της Πολιτείας να διώξει τους μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα και κατέλαβαν ένα δημόσιο κτίριο, η λύση ήρθε από έναν ιδιώτη:

Ο ιδιοκτήτης του Μεγάρου Υπατία προσφέρθηκε να τους φιλοξενήσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο υπερπολυτελές κτίριο στη συμβολή των Πατησίων και Ηπείρου (μάλλον θα ένιωθε μοναξιές μέσα σε ένα τόσο μεγάλο σπίτι).
Τώρα όμως το χρονικό αυτό διάστημα πέρασε και οι λαθρομετανάστες σύντομα θα έχουν και πάλι πρόβλημα στέγασης. Μέχρι λοιπόν το Κράτος αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωσή τους, οι ιδιώτες μπορούν να συνεχίσουν να είναι έμπρακτα στο πλευρό τους με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα αν κάθε ένα από τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και των ομάδων υποστήριξης των λαθρομεταναστών φιλοξενούσε από δυο-τρεις στο δικό του σπίτι, το πρόβλημα θα αμβλυνόταν κάπως και οι λαθρομετανάστες δεν θα έμεναν στο δρόμο. Βέβαια τα μέλη αυτών των ομάδων μπορεί να είναι τίποτα φοιτητές και άνθρωποι του μόχθου που μένουν σε μικρά διαμερίσματα και όχι σε υπερπολυτελή κτίρια όπως το Υπατία, αλλά οι λαθρομετανάστες είναι βολικοί άνθρωποι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου