Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Οπλίσατε, σκοπεύσατε, πυρ!!!

Τώρα τελευταία, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο να κυκλοφορούν διάφορες φωτογραφίες οι οποίες "κατασκευάζουν" κλίμα. Προς όποια κατεύθυνση γουστάρει ο καθένας. Μάλιστα, τυχαίνει αυτές οι φωτογραφίες να κυκλοφορούν ανήμερα, μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά από μαζικές συναθροίσεις νεοελλήνων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Κάπως έτσι, είχε γίνει διάσημος ο τσολιάς που δάκρυσε εξαιτίας των δακρυγόνων και των χημικών (κλικ εδώ για την ιστορία της φωτογραφίας). Πράγματι έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών έξω από τη Βουλή τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Όμως η χρήση χημικών δεν ήταν τίποτα μπροστά στη χρήση της φωτογραφίας του δακρυσμένου Εύζωνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Δάκρυσε η Ελλάδα".
Χθες και σήμερα, λόγω των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, αποφασίστηκε τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων να είναι δρακόντεια (με την ελληνική έννοια του όρου) για να μην έχουμε πάλι τα ίδια με την 28η Οκτωβρίου. Αυτό έδωσε τροφή σε μερικούς να κυκλοφορήσουν την παρακάτω φωτογραφία, σύμφωνα με την οποία ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονταν επάνω στην ταράτσα του Grande Bretagne:


Το κτίριο δεν είναι καν στην Ελλάδα. Όμως το μήνυμα πέρασε και αποτέλεσε άλλο ένα πλήγμα στα "δικαιώματα" και τις "δημοκρατικές ελευθερίες" των ήδη κατατρεγμένων νεοελλήνων που τραβάνε τα πάνδεινα από την ξενόφερτη χούντα ενώ μέχρι 2-3 χρόνια πριν όλα ήταν υπέροχα και ζούσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Πριν λίγες ώρες, κυκλοφόρησε μια άλλη φωτογραφία. Αυτή ναι, είναι πέρα για πέρα ελληνική. Είναι από την ταράτσα της Βουλής. Ο ένας ελεύθερος σκοπευτής κρατάει κιάλια και ο άλλος τρώει σάντουιτς. Άλλωστε ο κύριος Οικονόμου είχε προειδοποιήσει ότι ελεύθεροι σκοπευτές θα υπάρχουν:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου